NAK BALIK!!!

Assalamualaikum dan salam semanis macaroon 

Hi guys? hari ini sya hbis kelas awl dri yg lain. Nikmatnya bagi seorng pelajar jika kelas tiba2 cancel..waa.. time tu juga terigau-igaukan tilam empuk kat Ostel. Empuklah sangat kan.... Tapi, hari ini lain dari yang biasa. Kenapa? saya langsung TAK terigau-igaukan tilam saya TETAPI terkenangkan awak!haa...awaklah!serius ni, awaklah!!! Rasa nak balik Sabah je skrng. Oh, kalaulah ada tiket free, skrng juga aku FLY.

Acah je tu.. Sbnrnya sy teringin sangat nak makan mee basah Sabah. SHRUPP! memang my fevretlah. Keenakan kuahnya yang pekat, mee yang terasa udangnya, sayur dan seafood yang diadun bersama... OHHH TIDAAK!! NAK BALIK!! 


Kalau kat sabah, mee kering ni memang Popular sangat. Kalau sesiapa yang masak guna mee ni, gerenti KELAS KAU JAH! MASAKAN SUPER DUPER SEDAPPP! Kat smnjung xpena lagi jumpa mee kering ni. Apatah lagi mee basah mcam ni. Lagi2 kat KEHEL ni. Mungkin mee basah ada kot tpi xsama mcm mee basah yang saya mksudkan.


Lebih kurang mcm ni jugalah rupanya. Tapi mee akan diasingkan dengan kuah jika kita nak bungkus. Tapi, tak nikmatlah kalau bungkus. Masa masih panas2 tu..meleleh air liur! siap hirup2 mangkuk lagi.haha
Macam2 dicampur dengan mee ni. ada ayam, udang, fishball, fishcake, sayur dll. Family saya kat kampung suka sngt tau. Makan sikit2 merka tak mau nak makan banyak2 jugak. Ambek kau!


Rasa mee basah ni memang unik. Lain daripada yang lain. Lagi2 kalau saya yang masak..ehh.. silap2 bakal masak sbb belum bljar lgi masak mee basah. Tahu tngok org ruma msak je. BTW, saya nak promte ni, datanglah Sabah.. Macam2 ada..hehe

* Cinta memerlukan pengorbanan dan cinta juga bukan bermakna harus memiliki*

5 comments:

  1. gulp... macam terliur jer akak ni dik...cam sedap jer... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kak.... Bila rasa, Pasti terigau2..

      Delete
  2. memang btul kw fye klu d kl memang kw x jumpa mee tu, only d sabah hmmm..... sedap mee basah tu apa lagi klu mkn panas2

    ReplyDelete
  3. jom join dan memeriahkan segmen ni

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

    ReplyDelete

 
♥ Copyright © 2013 reserved to Princess Pinky. Template Edited by sHaRiNa eLyaNa